WAAROM GROEN?

Groen is gezond!

Er is natuurlijk al veel te lezen over de groene kleurstof chlorofyl en waarom het zo gezond is. Denk maar eens aan de superfoods chlorella en spiruline. Ik wil graag het volgende over chlorofyl met jullie delen omdat dit natuurlijk de groene kern van de Healthy Green Week is. 

Tijdens de Healthy Green Week eet je alleen maar groene voedingsmiddelen (m.u.v. verschillende specerijen). Door heel veel groen te eten komt er enorm veel chlorofyl in ons lichaam terecht. Chlorofyl maakt dat het lichaam beter zuurstof opneemt waardoor jij je fitter en energieker kan voelen. Je kan het vergelijken met hemoglobine, de rode kleurstof van ons bloed.

Wat is chlorofyl?

Chlorofyl is de groene kleurstof die plantenbladeren de groene kleur geeft. Hoe donkergroen het blad hoe meer chlorofyl er in zit. Je vindt chlorofyl ook in algen en andere zeegroentes. 

Chlorofyl en ontgiften

Chlorofyl verschilt maar met één element van hemoglobine. In de kern van hemoglobine zit ijzer en in de kern van chlorofyl zit magnesium. Chlorofyl heeft een ontgiftende eigenschap omdat het zware metalen waaronder kwik, amalgaam, uranium, aluminium, koper, chroom, lood en cadmium, maar ook PAK’s, dioxine, en aflatoxine , alcohol en pcb’s aan zich bindt die je uiteindelijk weer uitscheidt. 

Chlorofyl en glutathion

Chlorofyl zorgt voor meer glutathion in ons lichaam. Glutathion is de krachtigste antioxidant die ons eigen lichaam aanmaakt. In elke cel wordt deze stof aangemaakt voor optimale bescherming. Meer glutathion betekent een betere ontgifting en minder vrije radicalen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is radicalen-.png
menselijke cel getekend

Chlorofyl en hormonen

In de koolsoorten broccoli, kool, bloemkool, boerenkool en spruitjes zit de stof DIM (Di-indolylmethaan). DIM speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van oestrogenen. Bij het afbreken van deze oestrogenen komen goede en slechte oestrogenen vrij. Er moet hier een juiste balans tussen komen om ziektes te voorkomen. Chlorofyl en DIM helpen daarbij. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.